KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu

Nis

23 Nisan 1920... Türk milletinin iradesini temsil eden meclisimizin açıldığı,Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel günün 104.yıldönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Günün anlam ve öneminin vurgulandığı yazı ve şiirler okunduktan sonra okulumuz Ukulele Topluluğu , "Kara Sevda" ve "Tebessüm" isimli parçalarla kulaklarımızın pasını sildi."Fil Diyeti" isimli gösterimiz izleyenleri tebessüm ettirirken sonrasında sergilenen step-aerobik,taekwando,dans ve jimnastik gösterileri ise seyircilerden tam not aldı. Eğlenceli anlara sahne olan halat çekme,yumurta taşıma,sandalye kapma ve çuval yarışması ile programımız sona erdi.

Bayramınız kutlu olsun çocuklar!

Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimize temiz içme suyu sağlamak amacıyla okulumuza kazandırdığımız arıtma cihazlarımızın kurulumunu tamamladık.Su şişelerini güvenle doldurabilecekleri,temiz içme suyuna kavuşacakları tesisatın yerleşimi öğrencilerimizin güvenliği düşünülerek planlandı.

Harekete duyarlı sensörlü musluklarımız sayesinde su israfı engellendi. Çevre dostu arıtma cihazlarımız öğrencilerimizin farkındalık oluşturmasını sağladı.

SU HAYATTIR!

Şbt

Şehit Türkçe Öğretmeni Kübra Çolak Kütüphanesi kitaplarla zenginleşmeye devam ediyor. Öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu her türden kitaba ulaşabileceği hale gelen kütüphanemize bir destek de Beyza Koleji'nden... Gösterdikleri dayanışma örneği ve destekleri için Beyza Koleji öğretmenleri,öğrencileri ve velilerine teşekkür ediyoruz.

Ayrıca öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve okuma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturduğumuz sınıf kitaplıkları ise kitaplara erişimi kolaylaştırıyor.

Biliyoruz ki okumayan toplumlar yok olmaya mahkumdur.

Ara

Okulumuzda  ilçe genelinde yapılan  ''Hayatıma Dokunan Öğretmenim'' konulu şiir yarışmasında 3.olan  8-D sınıfından  ''Berra BİLİR'' ve  ''Öğretmen Olsam'' konulu kompozisyon yarışmasında 2.olan  5-M sınıfından Havvanaz ÖZER adlı öğrencilerimizi ve Türkçe Öğretmenlerimiz Müşerref TAŞ ve Ceylan HERGÜL'ü tebrik ediyoruz.

Ara

Şehit Türkçe Öğretmenimiz Kübra Çolak’ın adını yaşatacak olan kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik.Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Mart,MUDO ve Ahbap Derneği temsilcileri katıldı.

Kütüphanemizin demirbaş donatımını Ahbap Derneği ve MUDO katkılarıyla tamamladık. Başlattığımız 5000 kitap seferberliği ise ülkemizin her köşesinden büyük destek gördü.

Demirbaş donatımını gerçekleştiren MUDO ve Ahbap Derneği’ne,sanatsal çalışmasıyla kütüphanemizi güzelleştiren Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Gamze Buğdaykesen’e,her zaman olduğu gibi kitap seferberliğimizde de öğrencilerimiz için elini taşın altına koyan tüm öğretmenlerimize ve hayırseverlere teşekkür ederiz.

Ara

Her alanda başarılarıyla adından söz ettiren okulumuz başarılarına bir yenisini daha ekledi. Küçük Kızlar Hentbol Takımımız namağlup şampiyon oldu. Kıran kırana geçen final müsabakasında da büyük bir mücadele örneği gösteren kızlarımız rakibine üstünlük sağladı.Takımımız bu şampiyonlukla bölge finallerinde ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Ayrıca Yıldız Kızlar Hentbol Takımımız 3, Yıldız Erkekler ve Küçük Erkekler Hentbol Takımımız 4. olarak bizleri gururlandırdı.

Beden Eğitimi Zümremiz ve parkede okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85.yıldönümü dolayısıyla başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşları,tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Bu kıymetli anma programımızda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplantısı 4 Kasım 2023 tarihinde 310 velimizin katılımıyla konferans salonunda gerçekleştirildi.

Daha sonra öğretmenlerimizle biraraya gelen velilerimiz öğretmenlerle görüş alışverişinde bulundu.

Ekm

Tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da Cumhuriyet Bayramı'mızı büyük bir coşkuyla kutladık. Yüz yıl önce atalarımızın canlarını hiçe sayarak bize bıraktığı bu kıymetli miras için minnettarız. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin bu bayrağı daha ileriye taşıyacağına olan inancımız tam...

Bu güzel programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

NİCE YÜZ YILLARA TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

Ekm

Okulumuzda 12.10.2023 tarihinde nanobilim ve nanoteknoloji konulu bilim söyleşimizi öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz geleceğin önemli bilim dallarından nanoteknoloji hakkında bilgi sahibi olurken merak ettikleri sorulara yanıt buldu.

Emeği geçen Müdürümüz Bülent Esabil Bilir, Matematik Öğretmenimiz Sedef Ünal Kılıç ve ziyaretiyle bizleri onurlandıran Prof.Dr.Serhan Uruş'a teşekkür ederiz.

Ekm

LGS maratonunda öğrencilerimize tecrübe kazandırmak,eksiklerini görmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştireceğimiz deneme sınavlarımız başladı.